Happiness is…

…deze zin kun je op veel manier afmaken. Vaak is hij voor iedereen ook net wat anders. Het is heel persoonlijk wat jou echt gelukkig maakt. Voor sommige is het financiële zekerheid, de afwezigheid van angst en voor nog anderen is het het kunnen zorgen voor hun familie.

De meeste mensen zullen het wel met me eens zijn dat happiness er voor iedereen net wat anders uitziet, onze perspectieven en prioriteiten zijn immers niet hetzelfde. Het voelt dus ook best logisch dat de dingen die we het liefst willen in ons leven ook anders zijn.

Happiness heeft alles te maken met datgene wat we het liefste willen, dat wat we écht willen, willen vanuit ons diepste wezen. Maar resulteert dit niet in het constant streven naar de dingen? En als we die dan bereikt hebben? Zijn we dan gelukkig?

“It isn’t what you have, or who you are, or where you are, or what you are doing that makes you happy or unhappy. Happiness is what you think about.”

Juist deze quote is wat gemeenschappelijk is in onze zoektocht naar happiness. Het is super belangrijk om te onthouden dat het niet per se draait om de dingen die we willen. Onze gedachten hebben namelijk een ontzettende grote impact op hoe we de wereld om ons heen waarnemen. Misschien heb je ooit een doel bereikt, maar voelde het meteen daarna wat leeg en helemaal niet zo fijn als je had gedacht. Alle gedachten die je hebt over deze situatie, of überhaupt over hoe jouw wereld eruit ziet (positief en negatief) beïnvloeden hoe jij deze werkelijkheid ervaart.

Wanneer je je meer bewust wordt van de processen die zich afspelen in je hoofd kun je hier ook meer vat op krijgen en je wellicht realiseren dat happiness inderdaad voor een groot stuk bepaald door jouw eigen gedachten.

Plaats een reactie